Foto: Bildbyrån

Nikola Djurdjic kan komma att lämna för Kina. Det är åtminstone hans vilja, men klubben ser inte ut att släppa sin guldklimp. I går (läs onsdag) ska spelaren ha vägrat delta på träningen. Dock återfanns han på fotbollsplanen under torsdagen, och en spricka mellan honom och klubben kan ha uppstått.
– Jag vill inte kommentera det här, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till FotbollDirekt.

Nikola Djurdjic har varit en av Hammarbys absolut viktigaste spelare de senaste åren. Ifjol stod han för en makalös prestation för sitt Bajen och var tongivande säsongen igenom.

Men nu kan han alltså vara på väg till Kina – om hans nuvarande klubb tillåter övergången. En kinesisk klubb ska i söndags, enligt Expressen, ha kontaktat Djurdjic och förklarat sitt intresse. Några dagar därpå, närmare bestämt under onsdagen, saknades serben vid de grönvitas träningssession.

Då hade Hammarbys sportchef inte mycket att säga.

– Jag vill inte kommentera det här mer än att han är en Hammarbyspelare under kontrakt, säger Jesper Jansson till FotbollDirekt.

Kort därefter kom dock nya uppgifter. Joachim Björklund, assisterande tränare i Bajen, bekräftade Djurdjics frånvaro.

– Han var inte med, men varför vet jag inte, säger Björklund till Fotbollskanalen.

Däremot ville han inte säga så mycket mer om ryktet kring en eventuell övergång.

– Det där får du ta med Jesper Jansson (sportchef) eller Henrik Kindlund (vd). Det har varit lite intresse för honom, det har det, men att han vägrar att träna det har jag inte hört. Vi koncentrerar oss på de som är här på träningen.

”Tjall på tråden”

Under torsdagen kom närmare detaljer från Nackatältet, där Hammarby idag håller hus och tränar.

– Jag har inte pratat med honom om det. Jag förstår att det var något tjall på tråden och då känner jag att det är andra som sköter det. Jag tror inte att han får mer energi av att jag ligger på om det, säger han efter träningen, säger huvudtränaren Stefan Billborn till Fotbollskanalen.

– Jag vet ju litegrann men jag är inte intresserad av detaljerna. Jag vet ungefär det som stått i tidningarna. Spelare är människor också och då kanske man kanaliserar på ett visst sätt, men jag skulle inte säga att jag ser det som en protest, i alla fall inte mot mig och då har jag inga problem. Jag tror inte det är någon protest mot klubben heller, då skulle han inte vara här och vara glad.

Kuggen Nikola Djurdjic mäktade med att göra 13 mål och levererade dessutom åtta målgivande passningar ifjol. Om Djurdjic mot förmodan skulle lämna Hammarby, innebär det att truppen direkt försvagas. Spelaren behöver definitivt ersättas.