Foto: Bildbyrån

Djurgården är uppe på en andraplats i tabellen efter att man slog Kalmar med 5-0 på hemmaplan. Fredrik Ulvestad gjorde ett äkta hattrick när han satte tre mål i den första halvleken. 

Det var ett formsvagt Djurgården som tog emot ett formstarkt Kalmar på Tele2 Arena. Men det var Djurgården som skulle kamma hem samtliga tre poäng.

Redan i den femte matchminuten tog Blåränderna ledningen efter att man blivit tilldömda en straff. Fredrik Ulvestad förvaltade densamma på bästa sätt och kunde ge sitt lag ledningen.

Endast fyra minuter senare utökade samma Ulvestad ledningen till 2-0 och dryga två minuter efter det gjorde Jonathan Augustinsson 3-0 för Djurgården, efter endast elva minuter spelade.

Innan halvleken var slut skulle Djurgården göra ett till mål och det var återigen norrmannen Fredrik Ulvestad som skulle göra det. I och med målet gjorde han sitt tredje för matchen, i en och samma halvlek och Djurgården kunde gå in i halvtid med en 4-0 ledning.

Den andra halvleken blev desto målfattigare men fick en målskytt i 84:e minuten när Kevin Walker gjorde sitt första mål för säsongen och fastställde slutresultatet till 5-0.

Djurgården går i och med vinsten upp på en andra plats i tabellen, Kalmar å sin sida ligger på en fjärdeplats.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här