Foto: Bildbyrån

Det blev bara en kvalomgång för Djurgården i Champions League. De regerande svenska mästarna förlorade mötet mot Ferencvaros med 2-0 vilket innebär att Djurgården är ute ur turneringen.

Inför Djurgårdens match mot Ferencvaros var det klart att vid vinst, så skulle stockholmarna få möta det skotska storlaget Celtic. Men då krävdes en vinst mot de ungerska mästarna, som var favoriter på förhand.

Men så blev inte fallet. Istället är Djurgården utslaget ur Champions League redan i den första omgången. De regerande svenska mästarna förlorade bortamötet i Ungern med 2-0 efter två mål av norrmannen Tokmac Nguen.

Det var ett för dagen defensivt Djurgården som inte fick till sina chanser och tappade mycket boll i den första halvleken vilket bland annat straffade sig vid Tokmac Nguens första mål, när DIF:s lagkapten Jesper Karlström tappade boll i uppspelningsfasen vilket resulterade i ett fint avslut från Nguen.

Efter att norrmannen utökat i 62:a matchminuten kunde Djurgården aldrig riktigt komma ikapp. Istället blir det Ferencvaros som får möta Celtic i nästa kvalomgång till Champions League-gruppspelet.

För Djurgårdens del blir det nu kval till Europa Leagues gruppspel, där man går in i kvalomgång 2.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här