Foto: Bildbyrån

Ikväll spelades två Champions League matcher. Den ena mellan hemmalaget Sevilla och Borussia Dortmund och den andra mellan Porto och Juventus. I Portugal stod Porto för en riktigt skräll när hemmalaget lyckades besegra ett Juventus där Ronaldo fick lämna matchen mållös. I Sevilla stod norrmanen Erling Braut Håland för stor show med två mål och en assist. 

Sevilla fick en drömstart mot Dortmund när högeryttern Suso sköt 1-0 via touch på försvarare efter sju minuter. Sedan tog Håland över showen. Han assistera till Dortmunds 1-1. Skottet från Dahoud höll hög klass och bollen seglade förbi målvakten i Sevilla. När hemmalaget sedan tappade bollen gång på gång högt upp i banan var Dortmund sylvassa. Efter ett fint kombinationsspel mellan Jadon Sancho och Håland satte den sistnämnda 2-1. I slutet av den första halvleken ställde bortalaget om igen. Bollen gick som på ett snöre mellan spelarna tills Reus satte en avgörande passning till Håland som gjorde ytterligare ett mål. 20-åringen har på 13 matcher i Champions League gjort hela 18 mål.

I slutet av den andra halvleken lyckades Sevilla reducera till 3-2 när Luuk De Jong var klinisk på en frispark som slogs in i straffområdet. I slutsekunderna av matchen blev det stor kalabalik när spelare från båda lagen låg ner och Sevilla ropa på straff. Efter VAR-koll blev det ingen straff och Sevilla har ett tufft utgångsläge inför returen.

I Portugal stod Porto för en stor skräll när Juventus besegrades med 2-1 efter en undermålig insats från det stjärnspäckade bortalaget. Både 1-0 och 2-0 kom efter tafatt försvarsspel. I slutet lyckades Juventus reducera och utgångsläget i returen är nu hyfsat inför returen på hemmaplan.

Artikeln är skriven av:

Martin FredrikssonMartin Fredriksson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här