Foto: Bildbyrån

Den omtalade Champions League-matchen mellan Liverpool och Atletico Madrid ser ut att ha skördat många offer till följd av covid-19. Edge Healths analys visar att det är 41 dödsoffer som kan kopplas till matchen, uppger The Sunday Times. 

Den 11 mars spelades den senaste matchen med fulla läktare i de stora sammanhangen. Liverpool mot Atletico Madrid, en match som spanjorerna vann med 2-3 efter förlängning och man kunde därmed avancera i Champions League-slutspelet.

Men matchen skulle på förhand och i efterhand handla om något helt annat. Redan dagen innan hade det första dödsfallet av covid-19 inträffat i Spanien och viruset hade spridit sig till flera delar av världen. Trots det spelades det fotboll på Anfield inför 52 000 åskådare, med drygt 3000 tillresta Atletico-supportrar, något som Jürgen Klopp kallade en ”kriminell handling” efter matchen.

Tysken ser nu ut att ha fått rätt. Idag kom uppgifterna från The Sunday Times att analytikerna Edge Health uppger siffror från den statliga sjukvårdsorganisationen i Storbritannien, NHS, som visar att 41 personer har dött till följd av covid-19 med koppling till Champions League-drabbningen.

Flera länder hade redan stängts ner under denna period, även delar av Spanien. Trots det fick alltså tusentals spanjorer flyga in i England och tillsammans med Liverpoolfans bilda ett publikhav på Anfield.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här