Innan helgen spelades se första sextondelsfinalerna i damernas Champions League för säsongen. Två svenska klubbar har tigit sig hela vägen hit och de inledande matcherna på bortaplan resulterade i två viktiga segrar.

Rosengård ställdes mot ryska laget Ryazan-VDV i sin öppningsmatch och det var det svenska laget som dominerade större delar av matchen. Dock hade man svårt att få till de riktigt farliga chanserna mot mål. I den 90:e minuten kom matchens enda mål som var ett självmål gjort av den ryska försvararen Anna Belomyttseva, i ett försök att styra bort ett anfall av Caroline Seger. Den svenska klubben kunde därmed räkna hem ett viktigt bortamål och laddar nu om för returmötet på Malmö idrottsplats den 26 september.

För Linköpings del blev det en solklar seger i matchen mot ukrainska Kharkiv och redan nu är det mycket som talar för ett avancemang till åttondelsfinal. Hela sex bollar lyckades svenskorna sätta i målet under mötet, samtidigt som motståndarna endast fick in en. Frida Maanum inledde målskyttet i den 26:e minuten, vilket blev det enda målet i den första perioden. I den andra kunde Lina Hurtig sätta 2-0, följt av ett ytterligare mål ifrån Maanum. 19-åringen kunde fullända sin hattrick när hon satte matchens avslutande mål i den 86.e minuten. Dessförinnan hade även Marie-Yasmine Elidou och Johanna Rasmussen gjort mål för den svenska klubben. Returmötet på hemmaplan sker även det den 26 september.