Foto: Bildbyrån

IK Brage tog som bekant steget in i en kvalrysare mot Kalmar FF. De förstnämnda kom att få en tuff kväll i rond ett. Kalmar FF fick med sig siffrorna 2-0 på bortaplan och ser nu ut att ha allt i egna händer.
– Det är starkt gjort av oss att komma hit och vinna, säger Nils Fröling till C More.

Det tog tid att inse vad som hade skett. På Domnarvsvallen hade man lyckats besegra Västerås SK, och det såg ut att vara förgäves. Men plötsligt ändrade sig hela historien, när speakern på arenan meddelade att BP hade kvitterat mot Jönköpings Södra och att den matchen var över. De skulle nu ställas mot ett sargat Kalmar FF, som fick en omrörd avslutning på säsongen och tragiskt hamnade på kvalplats i Allsvenskan.

Vid inledningen av det första mötet under onsdagen var det faktiskt Brage som stundtals såg vassast ut och man ägde en hel del boll. Anfallaren Christian Koakou hade vaknat på rätt sida, var pigg och tog öppnande löpningar. Men effektiviteten fanns inte där. Istället var det Kalmar FF som skulle utnyttja sin chans, när Geir Andre Herrem tråcklade sig igenom försvaret efter att ha erövrat en felpassning ifrån en Brage-spelare och kunde därigenom sätta matchens första mål. Ledningen kunde senare utökas av Nils Fröling och matchen slutade 2-0 till Kalmar.

”Vi fick två, tre chanser”

IK Brage var dock inte ofarliga och skapade en hel del chanser, men utan skärpa i avsluten går bollen tyvärr inte i mål.

Fröling var nöjd efter matchen, men konstaterar att det ännu inte är avgjort.

– Det är starkt gjort av oss att komma hit och vinna, särskilt på konstgräs. Jag tycker absolut att det är bra av oss, säger Nils Fröling till C More.

– Absolut inte. Det är en till match.

Den besvikna Brage-tränaren tycker att man var med i fighten och vet vad man behöver förbättra inför den andra kvalmatchen.

– Det var en ganska jämn tillställning. I andra halvlek bevakade Kalmar sitt resultat och vi fick äga en hel del boll framför dem, men kom inte riktigt igenom. Vi fick två, tre chanser, men hade inte tillräckligt med kvalitet för att sätta den i dag, säger Kleber Saarenpää till C More.

– Det är sista tredjedelen med att systematisera relationerna för att komma in bakom deras backlinje. Det är dit vi måste komma i slutändan för att få målchanser.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här