Foto: Bildbyrån

Säsongen i The Championship pågår för fullt. Och där har en viss Niclas Eliasson stått för en ypperlig första halva av säsongen. 24-åringen presterar riktigt bra i Bristol City, vilket har fått en rad klubbar att få upp ögonen för honom, inte minst i italienska Serie A.

Det är alltid kryddigt när svenska fotbollsspelare presterar ute i Europa. Ofta lite extra när det handlar om en spelare som haft en karriär som gått lite upp och ner. Lite i den stilen har det varit för Niclas Eliasson. Efter en tid i skymundan har han nu hamnat i händelsernas centrum. Han har klättrat upp i poängligan och befinner sig bland spelarna som har passat fram till flest mål i Championship. 24-åringen landat på tre mål och tio assist efter 24 spelade matcher.

Och detta har gjort att ett flertal fina klubbar ute i Europas toppligor fått upp ögonen för honom. Burnley, till vardags i Premier League, ska ha visat sitt intresse för den offensive spelaren, enligt The Times. Däribland har vi även italienska Lazio, skotska Celtic och spanska Villarreal, enligt Corriere dello Sport.

Redan i november hade han stått för flera fina insatser, och ryktena började hagla.

– Jag trivs bra i Bristol. Det är en bra klubb och jag trivs bra med livet utanför fotbollen också. Sedan får man se vad som händer. Det ligger inte bara i mina händer. Vi får se vad som finns och erbjuds. Som jag sa är jag inte jättestressad över situationen. Jag ska prestera varje vecka och göra det så bra som möjligt. Då kommer det att lösa sig, sa Eliasson till Fotbollskanalen i november.