Foto: Bildbyrån

Det har varit en turbulent tid i IFK Norrköping sedan den allsvenska fotbollssäsongen tog slut. Flertalet ledare och andra aktiva inom klubben valde att hoppa av sina uppdrag, även spelare gick ut i media och kritiserade hur klubben hanterades och mycket av kritiken var riktad mot klubbens ordförande Peter Hunt. Nu står det även klart att Hunt inte kommer att bli omvald till ordförande när klubben har sitt årsmöte i februari. 

Peter Hunt har varit ordförande för IFK Norrköping i tolv år, men nu blir det alltså ingen fortsättning för Hunt i klubben. Detta efter att det står klart att valberedningen inte kommer föreslå honom som ordförande under årsmötet som klubben ska hålla i februari.

Det har den senaste tiden riktats skarp kritik mot Hunt och hur han leder IFK Norrköping, flera personer som valt att hoppa av sina uppdrag har pratat om att de har mått dåligt på jobbet och arbetsmiljön har ifrågasatts. Hunt fick även svidande kritik från en del spelare och även supportrarna vände Hunt ryggen när det började blåsa runt IFK Norrköping.

Allt detta mynnar nu alltså ut i att Peter Hunt inte kommer att bli omvald som ordförande och därmed är hans tolvåriga era som ordförande i IFK Norrköping över efter årsmötet i februari.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här