Foto: Bildbyrån

Den allsvenska starten är fortfarande ett par månader bort, men svenska cupen 2021 startar om en månad och idag inledde två av de allsvenska klubbarna sina träningsmatcher. Elfsborg och Häcken mötte varandra i en träningsmatch, en match som

Det märktes att det var två lag som inte spelat matcher på ett tag och att det är i precis i uppstarten av säsongen. Båda lagen valde även att rotera kraftigt där Häcken spelade med två olika startelvor i de vardera halvlekarna. Även hemmalaget Elfsborg roterade en hel del bytte in åtta spelare i halvtid.

BK Häcken fick även en del skadeproblem under matchen där både Ali Yossef och Bénie Traore utgick skadade.

Inget av lagen bjöd på något direkt skönspel under matchen och med alla byten och rotation i lagen var det en hattig match men på slutet så växlade Elfsborg upp och på slutet klev två talanger fram och avgjorde matchen för Elfsborg. För inom loppet av några minuter på i slutskedet gjorde Elfsborg,  1-0, 2-0 och sedan 3-0. Målskytten till de två första målen var Jack Cooper Love innan Noah Söderberg satte dit 3-0. Båda spelarna tillhörde Elfsborgs U19-lag förra säsongen men stärkte helt klart sina aktier för att få fler chanser i Elfsborgs A-lag efter dagens match.

Här näst väntar återigen ett Borås-lag för BK Häcken när man den 29 januari möter Norrby. Elfsborg spelar sin nästa träningsmatch den 5 februari mot Helsingborgs IF.

Discovery+ (tidigare Dplay) storsatsar på uppladdningen inför allsvenskan och kommer sända fler än 50 träningsmatcher.

Skaffa ett konto hos Discovery+

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här