Foto: Bildbyrån

Kalmar FF klarade kontraktet med nöd och näppe. Nu kommer laget, tillsammans med lagkaptenen Viktor Elm, få göra ytterligare en säsong i Sveriges högsta serie. Men lagets nämnda frontfigur börjar komma till åren och ser själv slutet på karriären.
– Hjärnan vill spela men jag måste tänka på kroppen också och jag vill kunna gå när jag är 60 år, säger Viktor Elm till Barometern.

Viktor Elm har hunnit komma upp i en relativt hög fotbollsålder, närmare bestämt 34 år. Och han har hittills hunnit uträtta en hel del inom den fina sportens värld. Viktor, som är en av de tre berömda Elm-bröderna, var med och bidrog till Kalmar FF:s senaste SM-guld 2008 och har sedan dess haft en del äventyr ute i Europa. Därefter tågade försvararen tillbaka till Sverige och Kalmar FF, där han nyligen var med och hjälpte laget att säkra ytterligare ett år i Allsvenskan.

Anfallaren känner av slutet – och börjar tänka på livet efter fotbollen.

– Hjärnan vill spela men jag måste tänka på kroppen också och jag vill kunna gå när jag är 60 år. Med stor sannolikhet blir det min sista säsong, säger han till Barometern.

Den senaste tiden har det dock varit allt annat än guld och gröna skogar i Kalmar FF, klubben i hans hjärta. Däremot menar han på att det är dags att fokusera på framtiden.

– Det är jättetråkigt att vi har hamnat i den här situationen. När jag tänker tillbaka så sa man att det handlade om sportsliga resultat för att det inte gick vägen ekonomiskt. Nu inser jag att det inte var hela sanningen. Jag har svårt att se att det hade varit en stor ekonomisk skillnad om vi hade slutat sexa, sjua eller åtta. De som haft koll på läget har satt oss i en svår situation, säger Elm till Barometern.

– Det här kan ändå vara jättenyttigt för föreningen. Man måste börja om helt och är nu tvungna att titta på vad som är speciellt med KFF. Det kan skapa än mer gemenskap kring Kalmar FF och nu måste vi göra det här tillsammans och de som är här är de som verkligen vill vara här.

Enligt rykten kommer Kalmar FF att förstärka sin ledarstab rejält. Ett hett namn är Björn Borgs son, Robin, för rollen som klubbchef.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här