Foto: Bildbyrån

Emmanuel Adebayor har genom sina framträdanden i olika Premier League klubbar blivit en av 2000-talets större ikoner. Adebayor har nu tagit nästa val i karriären och det blir något oväntat en flytt till Paraguay och klubben Olimpia. 

Emmanuel Adebayor som nu hunnit fylla 35 slog igenom i den franska ligan i början av 2000-talet där han representerade Ligue 1 klubbarna Metz och Monaco. Efter detta blev det en flytt till de brittiska öarna och spel för Arsenal. Det är genom sina år i Premier League som Adebayor gjort sitt känd både med sitt spel på planen och saker som hänt utanför planen.

Adebayor har under sin karriär representerat flera av världens största fotbollsklubbar där bland annat Real Madrid, Tottenham och Manchester City finns med på hans CV.

Den senaste tiden har Adebayor spelat i Turkiet. Han spelade i Kayserispor från sommaren 2019 fram till att han bröt kontraktet med klubben i december. Adebayor har sedan dess varit kontraktslös och flera klubbar i Premier League visade intresse för Emmanuel. Men det blev ingen flytt tillbaka till England utan nu står det klart att hans fotbollskarriär fortsätter i Paraguay och Club Olimpia.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här