Foto: Bildbyrån

Under de två senaste dagarna har de spännande returmötena i Champions League-semifinalerna spelats, där det nu står klart vilka två lag som går till den stora finalen i Madrid. Efter de första matcherna som ägde rum i förra veckan var det Ajax och Barcelona som gick in i returerna som ledare. Den nederländska klubben gjorde ett mål på bortaplan, samtidigt som det spanska laget vann sin hemmamatch mot Liverpool med 3-0. Men dessa övertag höll inte i sig länge.

Liverpool var tvungna att vinna med minst fyra mål på hemmaplan för att avancera och detta lyckades man göra med bravu. Divock Origi och Georginio Wijnaldum levererade båda två bollar i nätet och kunde därmed skjuta laget till final.

Tottenham fick i sin tur en tung start i sin match mot Ajax, som kunde inta en 2-0 ledning innan pausvila. Laget kunde dock rycka upp sig rejält i den andra perioden och Lucas Moura blev stor hjälpte när han på övertid kunde sätta det avgörande målet. Tre mål vardera blev det totalt i dubbelmötet mellan lagen, där Spurs tre bortamål bidrog till ett avancemang.

Liverpool var i final så sent som i fjol och fick där se sig besegrade av Real Madrid. Detta blir lagets fjärde final sedan ligan bytte namn och upplägg till det nuvarande. För Tottenham är finalplatsen den första någonsin. Senast som två engelska lag möttes i CL-finalen var 2008, där Manchester United vann över Chelsea efter en avgörande straffläggning.

CL-finalen kommer att spelas på Estadio Metropolitano den första juni och kommer där att kröna den trettonde engelska ligamästaren. 

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här