Foto: Bildbyrån

Den tidigare Helsingborgspelaren Alexander Farnerud uppgavs vara nere i Tyskland för ett provspel. Och det handlade om en klubb i den tyska tredjeligan, SG Sonnenhof Grossaspach. Ryktet visade sig vara verklighet, dock har han inte imponerat på sportchefen . 
– Man kunde förväntat sig mer, säger sportchefen Joannis Koukoutrigas till Backnanger Kreiszeitung.

Trots att han har hunnit bli 35 år gammal – en relativt hög fotbollsålder – har Alexander Farnerud inga planer på att sluta spela. Ifjol representerade han Helsingborgs IF, men efter säsongens slut valde parterna att skiljas åt. Farnerud står därmed kontraktslös och kan fritt välja mellan de klubbar som är ute efter hans signatur. För enligt rykten verkar det finnas några som är där och nosar. Däribland SG Sonnenhof Grossaspach.

Liga3-online.de skriver att svensken var nere i Tyskland för att provträna med dem, ett lag som huserar i den tyska tredjedivisionen. Enligt uppgifterna från källan medverkade Farnerud i en träningsmatch mot Saarbrücken.

Mittfältaren verkar dock inte ha imponerat på de tyska klubbrepresentanterna.

– Med sin erfarenhet och kvalitet hade man kunnat förvänta sig mer, säger sportchefen Joannis Koukoutrigas till Backnanger Kreiszeitung.

– De har bara tränat med oss en gång. Men det var inte så att de tog ut sig brutalt, säger Koukoutrigas.

Backnanger Kreiszeitung rapporterar vidare att det fortfarande finns en möjlighet för ett avtal parterna emellan. Diskussionerna kommer att fortsätta.

Den 35-årige svensken har ett förflutet i Tyskland, var han spelat i Stuttgart. Hans, eventuellt, nya klubb ligger tämligen nära staden Stuttgart.

SG Sonnenhof Grossaspach ligger på nedflyttningsplats.