Foto: Bildbyrån

Länder börjar sakta men säkert öppna upp igen, vilket bidrar till att fotbollen har börjat återgå till det mer normala. Flera lag har börjat träna tillsammans igen och inom kort räknar flera länder med att kunna starta upp sina respektive ligaspel igen. Nu har Fifa klubbat igenom ett beslut att låta lagen göra fler byten i matcherna till följd av coronaviruset. 

Anledningen till att Fifa valt att utöka antal byten i matcherna från tre till fem är för att flera ligor framöver kommer ha ett tajtare spelschema än vanligt och för att alla lag ska kunna följa de strikta regler som gäller till följd av coronaviruset.

Det är nu upp till varje enskilt land att avgöra om de vill utnyttja detta systemet och tillåta att lagen kan genomföra fem istället för tre byten.

Sportchefen för Svensk Fotboll, Svante Samuelsson säger i ett uttalande till Fotbollskanalen att han tror och hoppas att klubbarna i Sverige kommer komma överens om att de ska ändra reglerna så att de allsvenska lagen ska kunna göra fem byten framöver.

Regeln för att få använda sig av fler byten kommer att gälla alla matcher och tävlingar som pågår under 2020.