Foto: Unsplash

Coronapandemin slår hårt mot hela världen. Viruset har även gjort att idrotten har fått flytta på sig och sättas på paus. Många turneringar har flyttats fram i tiden eller ställts in, men målet ute i världen har ändå varit att kunna spela klart de inhemska säsongerna. Men nu har att fler länder valt att ställa in årets säsong till följd av viruset och ingen fotboll kommer spelas i dessa länder tills nästa säsong drar igång. 

I Sverige hoppas svensk elitfotboll att svenska cupen och serierna ska kunna starta upp i början av juni, men hur detta kommer att bli återstår att se. Målet var att spela inför publik men som det ser ut nu så kommer detta inte vara tillåtet av folkhälsomyndigheten.

För många andra länder så är inte problemet när de ska kunna starta upp säsongen utan om när de ska kunna spela klart den pågående säsongen, flera länder är i slutspurten av sina säsonger och många vill försöka spela klart säsongerna innan en ny drar igång. Men när klockan tickar emot dem gällande coronaviruset så har nu fler och fler länder valt att helt ställa in slutet av säsongen och istället rikta blicken mot kommande säsongen.

De länder som har ställt in sina säsonger helt är Frankrike, Nederländerna, Belgien och Argentina.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här