Foto: Unsplash

Övergångsfönstret förlängdes runt om i europa till följd av covid-19. Istället för att sedvanligt ha öppet till mitten eller slutet av augusti så fick fotbollsligorna runt om i europa dispans till den här säsongen. Då säsongen blev framflyttad blev även övergångsfönstret detta, men igår var så sista dagen för lagen runt om i Europa då transferfönstret stängde i de stora ligorna. Sista dagen bjöd som vanligt på flera internationella övergångar där även svenska spelare var inblandade i en del övergångar.

Arsenal stod för den största övergången under sista dagen sett till spenderade pengar. Arsenal plockade in Thomas Partey för 50 miljoner euro från Atlético Madrid. Det var även annars i Premier League som det hände mest övergångar.

Manchester United som inlett säsongen svagt valde att ta in fyra spelare under övergångsfönstrets sista dag. Anfallaren Edison Cavani var den namnkunnigaste av dessa då han hämtades in på fri transfer efter han tidigare i somras bröt sitt kontrakt med Paris SG. Laget värvade även in den brasilianska ytterbacken Alex Tellas från Porto för 15 miljoner euro. Samt mittfältaren Facundo Pellistri som värvas in från Uruguay och klubben Atletico Penarol. Den fjärde spelaren som blev klar för United var även högeryttern Amad Traoré som tillhör Serie A klubben Atalanta. Den övergången sker dock inte förens i januari.

För svensk del så var det ett par spelar som framöver kommer spela i nya klubbar. Det handlar då främst om landslagsmålvakten Robin Olsen som lånas ut från Roma till Premier League och Everton. Även Muamar Tankovic och Samuel Armenteros som tidigare varit med i landslagssammanhang bytte klubb under övergångsfönstrets sista dag. För Tankovic handlar det om ett byte från Hammarby till AEK Aten och för Armenteros så blir det en flytt till Fujariah i Förenade Arabemiraten. Anton Saletros köptes även loss av sin norska klubb Sarpsborg från ryska Rostov.

Regerande Champions League mästarna FC Bayern München gjorde även de klart med två övergångar under den sista dagen. Douglas Costa som tillhörde klubben mellan 2015 och 2018 innan han lämnade för Juventus lånas nu in från just Juventus under resten av säsongen. Även anfallare Eric Maxim Choupo-Moting vars kontrakt med Paris SG nyligen gick ut plockas in under på ett kontrakt som sträcker sig över ett år.

Juventus slog även de till med en meriterad värvning när laget tog in den italienska landslagsspelaren Federico Chiesa från konkurrenten Fiorentina. 

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här