Foto: Bildbyrån

Det var under en presskonferens på morgonen som idrottsminister Amanada Lind bekräftade uppgifterna om att idrottsverksamhet i  Sverige nu kan starta upp igen. Detta betyder att Allsvenskan och Superettan i fotboll kommer att kunna starta upp den 14 juni som det har varit planerat under en period. Alla matcher kommer att spelas utan publik, när publiken åter kommer att kunna återvända till arenorna är ännu oklart. 

Det har varit många turer kring idrotten i Sverige, medans andra länder har startat upp eller ska starta upp sina fotbollsligor har folkhälsomyndigheten varit avvaktade i frågan vad gäller spel i Sverige.

Men nu har alltså folkhälsomyndigheten gett tummen upp för att starta upp all idrott i Sverige igen vilket även inkluderar fotbollen. Men publiken får vänta innan de åter kan se sina favoritlag på arenorna igen. Alla matcher kommer att spelas inför tomma läktare en tid framöver.

Var kan jag streama och titta på Allsvenskan & Superettan?

Det är dplay.se som äger rättigheterna att sända och streama matcher från Allsvenskan och Superettan. Ett abonnemang kostar 349 kr/månad eller 299 kr/mån om du väljer ett 12-månaders abonnemang.

Här skapar du konto hos dplay.se

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här