Foto: Bildbyrån

Den slovakiske världsstjärnan Marek Hamsik är enligt SportExpressens uppgifter muntligt överens med ett kontrakt hos allsvenska IFK Göteborg. Så sent som 2019 var mittfälaren en nyckelspelare i italienska Napoli. I Napoli spelade han drygt 400 matcher i Serie A. Därefter drog han till Kina och Dalian Yifang. 

I kinesiska Dalian Yifang har han spelat med svenskarna Marcus Danielsson och Sam Larsson. Enligt rapporter har Hamsik nu kommit överens om att bryta sitt kontrakt med den kinesiska klubben. Enligt SportExpressens uppgifter var ursprungsplanen för slovaken att återvända till klubben han slog igenom i. Klubben han slog igenom i på tidigt 2000-tal var Slovan Bratislava. Trots att det slovakiska transferfönstret var stängt fick klubben dispens men lyckades ändå inte slutföra övergången.

Att Hamsik är på väg till Allsvenskan beror mycket på att antalet transferfönster som fortfarande är öppna är begränsade. Nu är han bara detaljer från att skriva på ett kontrakt med IFK Göteborg. Inom kort förväntas han sätta sig på ett plan till Göteborg. Om läkarundersökningen sedan går som den ska kommer mittfältaren presenteras.

Tidigare i veckan kom uppgifter på att Oscar Wendt och Marcus Berg är på väg hem till IFK Göteborg. Om klubben nu också lyckas ro i hamn värvningen av Hamsik kan fansen börja drömma om ljusare tider.

Artikeln är skriven av:

Martin FredrikssonMartin Fredriksson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här

Artikeln är skriven av:

Martin FredrikssonMartin Fredriksson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här