Foto: Bildbyrån

Under fredagen ställdes Wolfsburg mot Bayer Leverkusen i tyska Bundesliga. I startelvan fanns både anfallaren Fridolina Rolfö och målvakten Hedvig Lindahl, när Wolfsburg körde över sin motståndare med hela 7-0. Anfallaren noterades för ett mål i matchen.

I Sverige gjorde sig Fridolina Rolfö ett namn i Linköpings FC, efter att hon lämnat Jitex BK. Efter ett flertal äventyr runtom i olika klubbar föll valet på Tyskland och Bayern München, för att sedan ta flyttlasset vidare till Wolfsburg. I denna klubb kom hon även att få sällskap av landslagskollegan Hedvig Lindahl, som sedermera kommit att bli given mellan stolparna.

Inför matchen mot Bayer Leverkusen hade anfallaren skrivit in sig i målprotokollet tre gånger. Däremot har säsongen, tråkigt nog, kantats av en del skador hittills. Det har gjort att hon hamnat utanför startelvan. Hon tillfrisknade nyligen och sedan återkomsten har det blivit två raka matcher som inhoppare. Men mot Wolfsburg skulle hon få förtroende från start. En chans hon kom att ta tillvara på. Rolfö satte nämligen det näst sista målet i matchen, 6-0, efter ett fint avslut i den 54:e minuten. Några minuter efter målet blev hon dock utbytt, mer precist i matchens 62:a minut. Matchen slutade därefter 7-0 och det blev en fin dag, både för Rolfö och Hedvig Lindahl, som fick hålla nollan.

Wolfsburg fortsätter att imponera och leder serien med sex poäng. Rolfö och Lindahl möter Sand i den kommande omgången, ett lag som ligger sjua i tabellen.

Matchen spelas den 8 december, klockan 14:00.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här