Under gårdagen inleddes den femte och näst sista gruppspelsomgången i Champions League, där nu hälften av lagen har hunnit med att spela sina matcher. I och med att denna del av säsongen börjar gå mot sitt slut kan man redan nu utläsa ödet för flera av lagen, då hela sju av de totalt sexton lag som tar sig vidare är klara.

Bayern München, Ajax, Manchester City, Real Madrid, Roma, Juventus och Manchester United har med en match kvar att spela lyckats säkra en av de två högsta placeringarna i sina grupper och tar sig därmed vidare till åttondelsfinalerna. I samma grupp som City återfinns även Lyon och Shakhtar Donetsk som gör upp om den sista platsen.

Lagen i grupp A-D spelar sina matcher idag och här är det i alla grupper fortfarande möjligt för många lag att avancera om alla bitar faller på rätt plats.

Även Europa League närmar sig ett slut

Imorgon torsdag inleds i sin tur den femte omgången i Europa League, där det också gäller att bli ett av de två bästa algen i sin grupp för att kunna ta sig vidare. Här har Bayern Leverkusen, Zürich, Dinamo Zagreb, Arsenal, Frankfurt, Lazio och Chelsea redan nu säkrat vidarespel.