Foto: Bildbyrån

Halmstad BK är tillbaka i allsvenskan, efter segern mot Sundsvall kommer Halmstad att återigen spela allsvensk fotboll. En serie Halmstad BK fick lämna 2017. Mycket inför omgången handlade om Degerfors skulle säkra sitt avancemang till allsvenskan, men då Degerfors inte lyckades med att besegra AFC Eskilstuna på bortaplan fick Degerfors lägga champagnen på kylning. Istället var det Halmstad som även dem vid seger kunde säkra avancemang till allsvenskan. Ett resultat som Halmstad BK klarade med bravur när man besegrade GIF Sundsvall med 6-0 på bortaplan. 

Det återstår fortfarande två omgångar kvar av superettan men redan nu kan Halmstad BK planera för en säsong i fotbollsallsvenskan till 2021. Detta efter att laget gick ut och besegrade GIF Sundsvall och tog med sig trepoäng. Poäng som gör att HBK har ett tillräckligt stort försprång ner till övriga konkurrenter så att platsen till allsvenskan nästa säsong kunde säkras.

Halmstad BK gick ut på planen i matchen mot Sundsvall och tryckte gasen i botten från start. Detta ledde till att HBK tillslut kunde springa ifrån och vinna med hela 6-0, efter en riktig fotbollsuppvisning från bortalaget.

– Det är detta man drömde om när man flyttade hem, säger Andreas Johansson till Dplay efter slutsignalen.