Hammarby tog en efterlängtad seger när man vann med 1-2 borta mot Djurgården i Stockholmsderbyt. Imad Khalili och Aron Johannsson blev segerskyttar för Bajen.

Under söndagseftermiddagen tog Djurgården emot Hammarby på båda lagens hemmaplan Tele2 Arena. Det var ett formstarkt Djurgården mot ett formsvagt Bajen.

Men det var bortalaget för dagen Hammarby som rivstartade. Efter ett hiskeligt tempo i de första minuterna kunde Hammarby ta ledningen med 0-1 genom Aron Johannsson assisterad av Vladimir Rodic.

Efter målet åkte forwarden på en lårkaka, vilket gjorde att Johannsson fick lämna planen och ersattes av Imad Khalili. Ett byte som resulterade att Khalili gjorde matchavgörande 0-2 i matchminut 33.

I den andra halvleken sänktes tempot en aning och det var ett Djurgården som försökte skapa något på Hammarby. Men det ville sig inte riktigt för Djurgården, men i den 74:e minuten fick man möjligheten in i matchen.

Efter att Aslak Witry slog hörnan från vänster, försökte Hammarbys målvakt Davor Blazevic boxa ut bollen men missade bollen helt och Mads Fenger kunde istället se bollen vidröra hans lår och se bollen studsa in i eget mål. Som så många gånger förr var det fasta situationer som tog Djurgården in i matchen.

Men man skulle inte nå hela vägen utan Bajen stod emot. Slutresultatet skrevs till 1-2 till Hammarbys fördel, årets första derby lagen emellan.

Derbykaraktär var det också, inte minst med fem gula kort, utan även med en del snack och hårda närkamper på planen.