I förra veckan fick Stefan Billborn sparken från Hammarby trots segern i Svenska Cupen. Nu har Bajen hittat en ny tränare i serben Milos Milojevic, senast i Röda Stjärnan.

Hammarby vann Svenska Cupen och tog sin andra titel någonsin i svensk fotboll på herrsidan. Trots det valde de grönvita att sparka huvudtränaren Stefan Billborn. Den offensivt lagda tränaren anslöt som huvudtränare 2018 och har sedan dess varit både hyllad och ifrågasatt på tränarbänken.

Efter att Bajen gav beskedet att man sparkade Billborn i förra veckan, har man nu behövt rekrytera en ny tränare. Hammarby meddelade i samband med avskedet till Stefan Billborn att man var långt framme i rekryteringsprocessen.

Och nu, bara några dagar senare har man presenterat sin nya huvudtränare. Milos Milojevic är Hammarbys nya tränare. 38-åringen kommer närmast från Röda Stjärnan i Serbien, där han varit assisterande tränare till den gamla storspelaren Dejan Stankovic.

Milojevic är bekant för den svenska publiken då han tog upp Mjällby till Allsvenskan från division 1 på två säsonger. Efter avancemanget hade han dock för höga lönekrav och lämnade Mjällby.

Men nu är han tillbaka i svensk fotboll och Hammarby IF, det meddelar klubben på sin hemsida. Milojevic har skrivit på ett kontrakt med Bajen som sträcker sig till 2024.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här