Foto: Bildbyrån

Muamer Tankovic var en av Allsvenskans mest tongivande spelare under den gångna säsongen, i synnerhet för sitt Hammarby. Nu ser  spelaren dock ut att vara förlorad för Bajen.
– Jag har varit ute i Europa förut och vet vad som krävs, säger Tankovic till Expressen

24-årige Muamer Tankovic har tidigare gjort resan som alla små fotbollsspelande pojkar och flickor drömmer om. Han tog som ung det stora steget och flyttade utomlands, var destinationen blev Fulham. Där blev speltiden knapp och därför lämnade han England för spel i Holland och AZ Alkmaar. Det hela började fint, men sedan dalade det en aning och det blev ännu en gång dags att röra på sig. Och denna gång skulle det bli en returbiljett tillbaka till Sverige och han kritade på för Hammarby IF.

Här har det nu blivit stor succé för mittfältaren, som under den gångna säsongen noterades för 14 mål och sju assist. Nu kan flyttlasset återigen bära vidare mot den europeiska toppen.

Enligt Expressen ska det handla om Serie A, efter att ”Mujo” nobbat en flytt till både The Championship och AEK Athen. Svensken ska ha valt Genoa, samtidigt som Udinese och Sampdoria visat intresse, och en affär ska vara väldigt nära. Det handlar om några avslutande detaljer i slutförhandlingarna mellan klubbarna.

”Det är inget nytt”

Tankovic väljer själv att inte uttrycka sig alltför mycket om framtiden.

– Vad som händer i framtiden får vi se, jag tar det dag för dag. Sen får vi se. Jag har inte haft något framför mig svart på vitt, nu är jag med landslaget och fokuserar på det. Vad min agent gör just nu har jag inte att göra med, säger han till Expressen.

– Jag har varit ute i Europa förut och vet vad som krävs. Det är inget nytt för mig, om man säger så.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här