Matchen mellan de båda formstarka lagen Hammarby och Elfsborg slutade 2-2 efter en underhållande match. Aron Johansson och Imad Khalili gjorde hemmalagets mål och Jesper Karlsson och Per Frick nätade för Elfsborg.

Det var en varm söndag på Tele2 Arena i Stockholm när Hammarby tog emot tabelltvåan Elfsborg. De båda lagen har varit formstarka på slutet vilket bådade för en fin match i värmen.

Och det skulle bli en bra start. Bortalaget Elfsborg trummade på i början och skapade några målchanser medan Hammarby fick svårt att få tag i bollen första 25 minuterna. Precis innan matchens första cooling break vid just matchminut 25 hade Elfsborgsforwarden Per Frick gett sitt lag ledningen med 1-0 fint framspelad av Johan Larsson.

Men Hammarby skulle nå en kvittering innan halvtidspausen när Darijan Bojanic slog en fin frispark på bortre stolpen där Imad Khalili kunde sträcka efter bollen och slå in kvitteringen till 1-1.

Den andra halvleken blev underhållande och böljade fram och tillbaka. I den 64:e minuten skickade formstarka stjärnan Jesper Karlsson in 1-2 till Elfsborg.

Men Jesper Karlsson skulle inte få det sista skrattet i matchen. I matchminut 78 sköt Vladimir Rodic på Elfsborgsbacken Simon Strands hand och domaren Mohammed Al-Hakim pekade på straffpunkten. Handsen innebar att Simon Strand drog på sig sitt andra gula kort för dagen och fick därmed sitt tredje (!) röda kort för säsongen med endast halva säsongen spelad.

Fram till straffpunkten klev anfallaren Aron Johansson och gjorde inga misstag. Johansson blev poängräddare för Bajen som befinner sig på en 6:e plats i tabellen, Elfsborg är fortsatt tvåa.