Varje vecka tar vi på redaktionen fram helgens start 11a bestående av spelare från olika ligor i Europa. Denna vecka var det många fina svenska insatser med det var endast Robin Quiason som fick plats i elvan.

Denna vecka ställer vi upp laget i en 4-3-3 ställning.

Målvakt:

Thomas Strakosha – Lazio. Thomas Strakosha stod för en fin match borta Parma när Lazio vann med 1-0.

Backar

Almamy Toure – Eintracht Frankfurt. 5-0 seger på hemmaplan där Toure ständigt var ett hot med sina offensiva löpningar. Assisterade till ett av målen.

Daniel Congre – Montpellier. Montpellier tog en viktig 1-0 seger när man besegrade Saint Etienne. Laget drabbades dessutom av en utvisning i första halvlek vilket gjorde insatsen extra stark.

Dayot Upamecano – RB Leipzig. Inte sedan den 3 augusti 2019 har ett lag lyckats hålla nollan mot Bayern München. Detta lyckades Leipzig med när man spelade 0-0 i seriefinalen på Allianz Arena.

Christopher Lenz – Union Berlin. Svarade för en bra insats defensivt när Union Berlin besegrade Bremen på bortaplan med 2-0. Spelade även fram till Marius Bulters 1-0 mål.

Mittfält

Marcelo Brozović – Inter. Såg med sin energi till att vända underläge 0-2 till seger 4-2 i derbyt mot Milan. Brozović svarade för den viktiga reduceringen till 1-2 i början av andra halvlek.

Emre Can – Dortmund. – Stod för helgens finaste mål när han behärskat hittade krysset från 28 meter.

Gastón Ramírez – Sampdoria. I den viktiga 3-1 segern borta mot Torino svarade Gastón Ramírez för två mål vilket ger Sampdoria ett litet andrum ner till strecket.

Anfallare

Robin Quaison – Mainz. Quaison gjorde alla tre Mainz mål i bortamatchen mot Hertha Berlin. Det sista målet var en kylig straff som Quaison satte dit i krysset.

Jorge Molina – Getafe. Getafe fortsätter sin fina säsong och ligger trea i La Liga. Seger med 3-0 hemma mot Valencia där den 37 åriga Jorge Molina svarade för matchens två första mål.

Filip Kostic– Eintracht Frankfurt. Med 2 mål och 2 assist kniper Kostic den sista platsen i veckans lag.

Inhoppare:

Alexander Isak – Real Socidad. Det är sällan en spelare kommer in och förändrar matchbilden så som Isak gjorde i derbyt mot Bilbao. Isak svarade för 1 assist och sköt avgörande 2-1 målet med mindre än 10 minuter kvar av matchen.