Foto: Bildbyrån

Djurgårdens IF tog en stark seger i måndags mot IFK Göteborg. Och det gjorde att de hamnade i en allsvensk ledning, med två återstående omgångar. Nu verkar det dock som att Nicklas Bärkroth och Edward Chilufya får se slutomgångarna på läktaren.

Det var inte en helt felfri match i Göteborg. Till mångas förvåning inledde hemmalaget starkast och Djurgården fick mestadels jaga och se på. Sett till helheten präglades matchen av en rad kontroversiella domslut, som minst sagt kunde diskuteras i efterhand.

Men trots det fick gästerna med sig tre fina pinnar. Dessa poäng innebar att Djurgården befäste förstaplatsen i tabellen, med tre poängs försprång.

Däremot kan det vända fort och för att behålla en sådan ledning behövs ofta fullt manskap. Och just det ser Djurgården ut att få problem med.

Nicklas Bärkroth och Edward Chilufya missade nämligen matchen mot Göteborg och nu ser de två kvarvarande matcherna ut att vara i fara för spelarna.

Kim Bergstand menar att den sistnämnde är osäker.

– Han är på gränsen. Vi vet inte riktigt än, säger tränaren Kim Bergstrand till Fotbollskanalen.

Och Nicklas Bärkroth missar definitivt.

– Bärkroth kommer inte vara med. Men det har blivit väldigt mycket bättre, säger tränaren Kim Bergstrand.

– Det är stor chans att han kan spela då, säger Bergstrand.

20-årige Chilufya har spelat nio matcher och noterats för ett mål. Vänsteryttern Bärkroth har haft ett något större inflytande med sina 19 matcher, tre mål och fem assist.

Måndagen den 26 oktober spelar Djurgården mot Örebro SK.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här