Foto: Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i den italienska fotbollen. Igår (läs lördag) gjorde han sin första match från start för sitt AC Milan. Och han gjorde skillnad direkt. ”Ibra” satte sitt första mål sedan återkomsten och han har nu nätat i fyra raka decennier.
– Jag känner mig bra, jag behöver bara få speltid och få komma in i det spelmässigt, säger han till Fotbollskanalen.

Den 195 centimeter långe Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i klubben han aldrig ville lämna. Han och hans AC Milan ställdes under lördagen mot Cagliari på Sardinien. En tuff bortamatch mot ett hemmalag som stått för en briljant första halva av säsongen. Detta var också den första matchen som svensken skulle få agera från start.

Och det skulle självklart bli succé. Först gjorde Rafael Leao, en spelare som Ibra sannerligen tagit under sina vingar, matchens första mål. Det var ett blixtsnabbt sådant, som kom i den andra halvlekens allra första minut. I den 64:e minuten skulle det dock vara Zlatans tur. 38-åringen drog till med vänstern efter att Theo Hernandezs passning letade in i straffområdet  och bollen susade in vid den bortre stolpen. Det målet innebar 2-0, som sedan blev slutresultatet i matchen.

– Jag känner mig bra, jag behöver bara få speltid och få komma in i det spelmässigt. Jag hade vissa bollar i första halvlek som jag tappade för enkelt men sedan kändes det bättre och bättre ju mer tiden gick och ju mer jag kom in det. Men fysiskt känns det bra och det har känts bra sedan dag ett. Det är touchen på bollen, att man ska få matchminuterna som jag behöver, men den känslan tappar man aldrig så det är bara tempot man behöver komma in i, säger anfallaren till Fotbollskanalen.

Detta var Zlatans första mål sedan återkomsten till Milan, och målet betyder även att spelaren nu har målat i fyra raka decennier, enligt Gracenote Live.

Ett viktigt mål

Milans nye spelare väljer att ta det lite dag för dag.

– Det betyder mycket, för mig och för laget. Jag har sagt att jag ska komma hit för att hjälpa till och i dag har jag kunnat bidra med något och kan vi fortsätta så här så är det bra. Vi ska ju samla så mycket poäng som möjligt för att förbättra läget. När du vinner de här matcherna får du med dig självförtroendet också. Det är det jag är här för att bidra med. Individuellt ska jag bara in på planen och njuta och hålla mig fräsch. Får jag lov att göra det så vet jag att jag kan leverera.

”Jag hade gärna velat ta den”

Landslagsmålvakten Robin Olsen är förste burväktare i Cagliari och skåningen hade svårt att hantera avslutet från den långe Milan-spelaren.

– Jag hade gärna velat ta den, så klart. Men i den situationen känns det som det är ett väldigt bra avslut och det går väldigt snabbt därute. Jag vet inte hur det är, om det kanske är någon som touchar den. Vi försöker i alla fall blocka den, men det lyckades vi inte med, säger Robin Olsen till Fotbollskanalen.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här