Foto: Bildbyrån

Roland Nilsson tog över IFK Göteborg i september förra året efter att Poya Asbaghi fått sparken från klubben. Kontraktet mellan Nilsson och IFK Göteborg skrevs då på två och ett halv år. Men nu står det alltså klart att Roland Nilsson får sparken från klubben mindre än ett år efter han tillträdde som tränare. IFK Göteborg har redan gjort klart med hans ersättare som blir Mikael Stahre som därmed återvänder till klubben. 

– ’Rolle’ har på ett väldigt professionellt sätt bidragit med kunnande, erfarenhet och positivitet under sin tid hos oss. Han har lagt ner sin kropp och själ i sitt arbete hos oss och det tackar vi honom för, säger Pontus Farnerud till klubbens hemsida.

Ersättare till Roland Nilsson blir Mikael Stahre som därmed återvänder till klubben som han fick sparken ifrån 2014. Mikael Stahre tränade IFK Göteborg mellan 2012 och 2014 och var bland annat med och tog IFK till ett svenska cupen guld 2013 och en andraplats 2014 innan han fick sparken. Efter jobbet i IFK Göteborg har Stahre tränat Dalian i Kina, BK Häcken, San Jose Sharks i MLS och nu senast kommer han från ett tränarjobb i norska klubben Sarpsborg.

Kontraktet mellan IFK Göteborg och Mikael Stahre sträcker sig fram till 2024.

– Jag är sjukt laddad att komma tillbaka till Kamratgården för att göra jobbet som krävs. Nu kör vi, säger Mikael Stahre i ett pressmeddelande.