Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping meddelar att klubben och Linus Hallenius går skilda vägar. – Det har varit ett tufft beslut att bryta kontraktet. Jag kom till Norrköping och skulle ge familjen alla förutsättningar att trivas. Vi hittade inte rätt, och det började kännas jobbigt både privat och sportsligt i höstas, säger Linus hallenius i ett pressmeddelande på klubbens hemsida

Linus Hallenius kom till Norrköping inför förra säsongen, han anslöt från cypriotiska Apoel Nicosia. IFK Norrköping och Hallenius hade höga förväntningarna på Hallenius återkomst till allsvenskan då hans tidigare sejourer i Hammarby och GIF Sundsvall hade slagit väl ut. Men återkomsten till allsvenskan blev inte som varken IFK Norrköping eller spelaren själv hade tänkt.

Under förra säsongen blev det endast åtta matcher för Hallenius och han noterades inte för något mål.

Nu har Norrköping och Hallenius kommit överens om att bryta hans kontrakt.

Efter intensiva försök att hitta lösningar har vi kommit fram till att vi går skilda vägar. Initiativet är uteslutande Linus. Vi har kommit fram till en ekonomisk överenskommelse där Linus gör rätt för sig, säger IFK Norrköpings tränare Rikard Norling på IFK Norrköpings hemsida.

Direkt när uppgifterna om att Linus Hallenius brutit kontraktet med IFK Norrköping startades rykten om en återkomst till Hallenius moderklubb GIF Sundsvall. Och till Fotbollskanalen bekräftar GIF Sundsvall sportchef Urban Hagblom om att kontakt mellan parterna finns om en återkomst till GIF Sundsvall.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här