Foto: Bildbyrån

Den svenska landslagstruppen är just nu samlad för EM-kvalmatcher mot Malta och Spanien. Och trots att det just nu är lugnt ute i den europeiska ligafotbollen bekräftar spanska El Desmarque ett av de större svenskrelaterade silly season-ryktena hittills i år. Enligt La Liga-laget Real Sociedads sportchef Roberto Olabe är klubben intresserade av Alexander Isak. 

Alexander Isak gjorde under våren stor succé under sitt lån från Dortmund till Willem II i Eredivisie. 13 mål på 16 ligamatcher och svensken är nu aktuell för La Liga-laget Real Sociedad. Det bekräftar klubbens sportchef Roberto Olabe till spanska El Desmarque.

”Alexander är en spelare som vi följer, liksom många andra unga spelare med stor potential”, säger han.

Övergång inte nära
Att säga att en övergång är nära skulle dock vara att överdriva. I alla fall enligt Isak själv, som ändå inte stänger helt för en flytt.

” Det är inte nära”, säger han till TV4. ”Jag tycker att jag har gjort det bra under våren och att det finns mycket intressenter är ett kvitto, men det är inget jag kan påverka, men det är klart att det är kul.”

Han medger också att en flytt till Spanien ”inte skulle sitta fel” då de spelar fin fotboll. Samtidigt finns det ett gällande kontrakt med Borussia Dortmund.

”Vi diskuterar. Jag har kontrakt där och så får vi se vad som händer”, meddelar Isak.