Foto: Bildbyrån

Vi fick i förra veckan se tre stora skrällar när Real Madrid, PSG och Roma alla fick tacka för sig. Istället var det Ajax, Manchester United och Porto som dansade vidare till kvartsfinal. Ikväll väntar ytterligare jämna matcher och chans för Schalke 04 att skrälla i England. 

Manchester City – Schalke 04

City vann med 3-2 nere i Tyskland och har såklart fördel när man nu tar med sig de tre bortamål hem till Etihad Stadium. Trots ett rött kort på Nicolás Otamendi i 68:e minuten ägde engelsmännen 67% av bollinnehavet. Efter totalt 21 skott, varav 6 på mål, lyckades man till slut få in ett sent avgörande från Raheem Sterling i 90:e minuten. Båda Schalkes mål gjordes av Nabil Bentaleb.

Inför returen får Manchester City klara sig utan Otamendi som är avstängd, samt John Stones, Kevin De Bruyne och Claudio Bravo som alla är skadade.

I Schalke är Daniel Caligiuri, Omar Mascarell och Alessandro Schöpf skadade.

Även om det inte är många som tror på en schalkevinst ikväll, däribland spelbolagen, ska vi inte glömma att konstigare saker har hänt i detta års Champions League.

Juventus – Atlético Madrid

Atlético har med sin 2-0 från hemmaplan. Trots spelövertag från Juventus var det de två mittbackarna (!) José Maria Giménez och Diego Godin som fixade segern åt Atlético. Efter en tilltrasslad hörnsituation i 78:e minuten landade bollen till slut framför Giménez som kunde trycka in 1-0 till hemmalaget. Fem minuter senare var det dags igen, då efter en frispark från höger. Juventusförsvararna kunde inte rensa bort bollen och Godin var påpassligt framme och fastställde slutresultatet 2-0.

Atlético får ikväll klara sig utan Diego Costa som är avstängd efter två gula kort, samt Filipe Luis som är skadad.

I Juventus saknas Alex Sandro som är avstängd samt Sami Khedira som är skadad. Andrea Barzagli och Mattia De Sciglio är osäkra till spel.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här