Foto: Bildbyrån

Igår öppnade Roma, Porto, Manchester United och PSG upp första omgången av åttondelsfinalerna i Champions League. Ikväll är det dags igen. Därför har vi har plockat ut det viktigaste inför kvällens CL-fest.

Tottenham –  Dortmund

Tvåan från Grupp B, Tottenham, möter ikväll vinnaren från Grupp A, Dortmund, på White Hart Lane i norra London. Dortmund, som ser ut att få klara sig utan skyttekungen Marco Reus, kommer till matchen som underdogs trots att man bara förlorade en match i gruppspelet. Man leder just nu Bundesliga fem poäng före Bayern München och under gruppspelet släppte man bara in två mål – vilket man var bäst av alla med. Mot Tottenham slipper man dessutom både Dele Alli och Harry Kane som båda är skadade.

Ajax – Real Madrid

Eredivisie-tvåan Ajax tar idag emot La Liga-tvåan Real Madrid, och man gör det med anfallaren Dusan Tadic i superform. Av Ajax åtta mål i gruppspelet gjorde Tadic åtta – mest av alla i Champions League. Dessutom fick den argentinske försvararen Nicolás Tagliafico mest gula kort av alla (7). Det är med andra ord ett hungrigt Ajax som kommer till spel hemma på Johan Cruijff Arena. Frågan är dock om det räcker. I dom sex tidigare CL-mötena lagen emellan har laget från den spanska huvudstaden vunnit samtliga. Trots att Real inte övertygade spelmässigt under gruppspelet och bland annat förlorade mot CSKA Moskva båda matcherna vann man ändå gruppen. Man har visat fin form på slutet och är som bekant livsfarliga när det kommer till dessa sammanhang. Med ett positivt skadeläge och med tre raka titlar i ryggen är det frågan om Ajax kan stå emot när Los Blancos nu tar på sig slutspelskostymen.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här