Marängerna från Madrid har gett sig själva ett utmärkt utgångsläge inför returen efter bortavinsten i första mötet. Samtidigt reser Tottenham till Tyskland i hopp om att definitivt stänga Dortmunds dörr till avancemang. 

Real Madrid – Ajax

Statistiskt sett var det en jämn första åttondelsfinal publiken på Amsterdam Arena bjöds på. 51-49% i bollinnehav, 526-522 i passningar, 82-83% i passningsprecision – och 1-2 på resultattavlan. Real Madrid har tack vare vinsten och sina två mål en utmärkt chans att ta sig vidare mot sin fjärde raka Champions League-titel. För att göra det måste man först komma över de två förlusterna man inkasserat mot Barcelona under helgen. 0-3 och 0-1 är inga roliga resultat om man ä Real Madrid-supporter, men inte ska det väl påverka regerande Champions League-mästarna? Ajax och andra sidan kommer till matchen fyllda med självförtroende efter fyra raka segrar sen förra Champions League-omgången.

Lagen har mött varandra 13 gånger tidigare. Real har vunnit åtta, Ajax fyra och en har slutat oavgjord.

I Real Madrid saknas kaptenen Sergio Ramos som är avstängd.  Ajax har en skada på Hassane Bandé, annars inga avbräck.

Dortmund – Tottenham 

3-0 vinsten senast gör att Tottenham har ett bra läge att avancera. Precis som i Real Madrids fall har man dock förlorat sina två senaste matcher, så risken finns att Hotspurs blir sina egna största motståndare. Dortmund är även dem mitt uppe i brinnande seriespel och har en vinst, en förlust och sen lika sedan senaste mötet med Tottenham.

Målen senast gjordes av Son Heung-min, Jan Vertonghen och Fernando Llorente.

I Dortmund saknas Łukasz Piszczek med en skadad fot medan Christian Pulišić är tveksam till spel.

Tottenham saknar Dele Alli som har problem med backsida lår. Eric Dier och Harry Winks är osäkra till spel.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här