Foto: Bildbyrån

I mötet mellan FC Rosengård och Kopparbergs/Göteborg i helgen gäller det inte endast seriefinal mellan seriens två bästa lag. Mötet kommer även få en publik på 50 personer  på plats på Malmö IP.

Under sommaren har det spelas fotboll runt om i Sverige, men utan publik. Den senaste tiden har dock kantats av frågan om man inte bör eller ska kunna ta in 50 personer även på fotbollsmatcher, något som det allsvenska storlaget Djurgården absolut inte funderat på, enligt vd:n Henrik Berggren för ett par veckor sedan.

Att ta in publik har nu istället några lag i Damallsvenskan valt att göra. Först av alla blev Piteå och Kif Örebro i onsdags efter SvFF:s godkännande med en publik på max 50 personer för elitlag.

Inför seriefinalen mot Kopparbergs/Göteborg på söndag väntas även läktaren på Malmö IP fyllas med en publik på 50 personer eller mindre när Rosengård står som hemmalag.

Biljetterna till matchen har delats ut till samarbetspartners, supportföreningen och människor med årskort, där först till kvarn har gällt. Att det kommer publik på matchen innebär dock ingen ytterligare ekonomisk vinning för klubben.

– Detta är människor som redan har årskort och entré till våra matcher. Det är egentligen mer bara att vi kan leverera det vi hade hoppats på att kunna leverera under hela säsongen, säger Rosengårds klubbchef Jenny Damgaard till TT.

I den damallsvenska tabellen ligger Rosengård tre poäng bakom tabellettan Göteborg. Seriefinalen spelas söndagen 23 augusti 18:00.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här