Foto: Bildbyrån

Svenske Alexander Isak går från klarhet till klarhet i sin utveckling. Under söndagen stod han nämligen för sitt andra mål för säsongen – och blev med det matchvinnare för sitt Real Sociedad. 

Helgen har bjudit på en hel del fin fotboll. Inte minst under söndagen när det var dags för Real Sociedad att åka till Estadio Balaidos, för ett spännande möte med Celta de Vigo. De senare, som har inlett den här säsongen mindre bra, var inför matchen i stort behov av en seger och tre poäng. Men de skulle få det tufft.

Trots det såg hemmalaget länge ut att åtminstone knipa till sig en poäng i den här matchen. Man lyckades hålla 0-0 fram till och med ett bra tag in i den andra halvlek och stod upp väldigt bra mot ett ganska formsvagt Real Sociedad.

Dock skulle det vända med dryga halvtimmen kvar. Pape Cheikh drog på sig ett gult kort i matchens 60:e minut och sex minuter senare var det dags igen. Spelaren drog på sig ytterligare en varning och blev därmed utvisad. Det innebar ett numerärt övertag för gästerna, som trots det hade svårt att få in bollen i nät.

Då valde tränaren Imanol Alguacil att byta in Alexander Isak i den 75:e matchminuten. Och vilket drag det visade sig vara. Svensken gav svar på tal genom att ta emot bollen för första gången i matchen och sätta den bakom målvakten Ruben Blanco. Målet gav 1-0 till Real Sociead, och det blev sedan även slutresultatet i matchen.

Nu har Alexander Isak noterats för totalt två mål i Real Sociedad-tröjan. 20-åringen har endast fått starta i en av sina tio spelade matcher.

Frågan är nu om Isak har stärkt sina aktier om en startplats inför den kommande matchen mot Levante, som spelas på onsdag, klockan 19:00.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här