Frågan var om han överhuvudtaget skulle få någon speltid i matchen mot FC Barcelona under lördagen. I slutändan kunde han finnas i startelvan. Och den svenske talangen tackade för förtroendet. Han satte nämligen matchens sista mål, som visade sig bli poängräddande.

Alexander Isak, 20, har fått varierat med speltid. Ibland har han fått starta och vissa gånger har han fått infinna sig med att få inleda på bänken. Ett sällsynt antal gånger har speltiden dessutom uteblivit. Och inför lördagens match mot FC Barcelona var diskussionen om han skulle starta lika het som vanligt. Men i slutändan fanns han med bland startmännen. Det förtroendet skulle han också komma att tacka för.

Det var en svängig match som vände en del fram och tillbaka, inte minst siffermässigt. La Real var stundtals det bättre laget och det visade de även inledningsvis. Hemmalaget kunde sätta ledningsmålet tidigt i matchen, närmare bestämt i matchminut 10, när Real Sociedad fick straff och Mikel Oyarzabal förvaltade den väl. Gästerna skulle sedan ha svårt att ge svar på tal och det dröjde innan ett kvitteringsmål kom. Det skulle dock komma före halvtidsvilan. Antoine Griezmann kom till ett fint läge och kunde göra mål mot sin tidigare klubb, men valde trots allt att att inte fira. Matchen stod 1-1 i halvtid.

Och det var bortalaget som också skulle börja bäst i i den andra halvleken. Luis Suarez var den som fick sätta 2-1 efter ett fint anfall.

Men sedan var det Alexander Isaks tur. Marc-André ter Stegen tappade det fullständigt i den 62:a minuten, vilket gav svensken möjligheten. Han kunde enkelt slå bollen in bollen i nät och skriva in 2-2 på tavlan. Det blev senare även slutresultatet i matchen.