Foto: Bildbyrån

Örebro SK har plockat in Jack Lahne på lån fram till i sommar. Den snabba forwarden med Brommapojkarna som moderklubb ansluter från Ligue 1 klubben Amiens SC.

Under fjolåret lånade Örebro SK in Carlos Strandberg, det blev en lyckad inlåning som slutade med att Carlos Strandberg gjorde 11 mål på 19 matcher i Allsvenskan för ÖSK.

Nu väljer man att plocka in Jack Lahne från Amiens SC, där Lahne har haft det svårt med att få speltid. Under säsongen har Lahne endast spelat 9 minuter i Ligue 1, under det korta inhoppet blev han målskytt, detta var i bortamatchen mot Montpellier.

Under förra vårsäsongen var Lahne utlånad till AIK. Lahne spelade 9 matcher för AIK och noterades för 1 mål och 4 gula kort. Den snabba forwarden fick sitt genombrott säsongen 2018 när han 16år ung gjorde 5 mål i allsvenskan för Brommapojkarna.

Så här beskriver Örebros manager Axel Kjäll sitt senaste nyförvärv till Örebros hemsida.

– Vi har under en period haft en dialog med Jack och hans nuvarande klubb och det känns fantastisk bra att få hit honom. Det är en spelare med mycket spets och egenskaper som kompletterar det vi redan har. I Jack får vi en snabb spelare som är duktig i djupled och även stark en mot en. Dessutom är han potentiellt användbar i flera av de offensiva positionerna.

Jack Lahne själv säger så här om flytten till ÖSK.

– Det känns bra att vara här. Jag har fått ett väldigt bra första intryck av Axel Kjäll samt ett bra bemötande av teamet på plats. Jag känner ingen press att komma hit utan jag vill bara visa vad jag går för. Jag är glad att få spela fotboll och ÖSK är en bra klubb med härlig stämning. Jag är extremt hungrig att visa Örebropubliken vad jag går för och hoppas göra en massa mål. Vi ska göra allt för att vinna varje match.