Foto: Bildbyrån

Supportrarna har skrikit ett högt missnöje över det rådande läget på Karlberg. Detta har nu fått saker att hända. AIK meddelar nämligen att Jens T Andersson själv har lämnat in en avskedsbegäran från sin position som VD och klubbdirektör.
– Det arbete som jag såg framför mig när jag tillträdde som klubbdirektör har startats, säger Andersson till klubbens officiella hemsida.

Läget har inte varit det bästa i AIK. Man hamnade ”bara” på fjärdeplats i tabellen under den gångna säsongen och ambitionen var klart mycket högre än så. Detta har i sin tur fått supportrarna att visa sitt stora missnöje och många gånger önskat en förändring bland beslutsfattarna.

Och nu har en förändring kommit – dock inte på grund av supportrarnas önskan, utan på egen begäran. Jens T Andersson har nämligen valt att avgå från sin roll som VD och klubbdirektör i AIK.

– Det arbete som jag såg framför mig när jag tillträdde som klubbdirektör har startats och på flera områden också avslutats. Klubben har arbetat hårt, både kort- och långsiktigt, och är redo för ett nytt årtionde med nya utmaningar, säger Andersson till AIK:s officiella hemsida.

– Som klubbdirektör för AIK Fotboll har jag haft den stora förmånen att åter få dela arbetsdagar och upplevelser med alla som älskar och följer AIK. Jag vill tacka klubben och alla medarbetare för den fina tiden.

”Jag beklagar att…”

AIK:s ordförande kommenterar även nyheten.

– Jag beklagar att Jens i dag valt att avsluta sin anställning hos oss på AIK Fotboll. Jens har under sin tid i AIK Fotboll haft styrelsens fulla förtroende och svarat för ett mycket bra arbete. Arbetet med att hitta en ersättare för Jens inleds snarast, säger Robert Falck till klubbens officiella hemsida.

Jens T Andersson var sportchef i AIK innan han för drygt ett år sedan tilldelades rollen som han hade fram till och med torsdagen.

Två tunga besked

Under onsdagen fick AIK ett annat tungt besked. Nabil Bahoui har dragits med en skada som tvingat honom att gå under kniven. Operationen är genomförd och det är därmed officiellt att han missar stora delar av den kommande säsongen. Spelaren blir nämligen borta i cirka åtta månader.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här