Foto: Bildbyrån

Den landslagsmeriterade mittfältaren Jimmy Durmaz, till vardags i Galatasary, har hamnat i händelsernas centrum. Han hoppade in i segern mot Tulzaspor, var ett stort bråk utbröt. Däribland fanns svensken som en av de deltagande. Och nu står det klart att han stängs av i tre matcher.

Jimmy Durmaz har inte haft det lätt i turkiska Galatasaray. Det har gått ganska motigt och speltiden har inte direkt varit enorm. Mittfältaren har mestadels fått infinna sig med faktumet att inleda på bänken – eller i värsta fall hamna utanför truppen. Det senare fick han verkligen känna på när man tog upp Champions League-truppen. Där fanns han nämligen inte med.

Men när Galatasaray ställdes mot Tulzaspor i cupen fanns han sannerligen med. Durmaz inledde från bänken och hans kollegor skötte sig bra ute på planen. Vid en 3-0-ledning byttes mittfältaren in i den 74:e minuten. Han spelade dessutom fram till 4-0-målet, som gjordes av Younes Belhanda.

Och Durmaz skulle fortsatt befinna sig där händelserna fanns. Efter slutsignalen utbröt nämligen ett riktigt stort bråk och där fanns han knuffandes, gruffandes och tydligt utdelandes av ett antal väl utvalda ord.

Det beslutas nu att ett flertal spelare straffas för kaoset. Det turkiska fotbollsförbundet är inte nådiga kring sådana situationer och svensken tilldelas en avstängning om tre matcher och får dessutom en bot på 13 000 lira.

Förhoppningsvis får den tidigare Malmö-spelaren mer speltid under andra sidan nyår.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här