Foto: Bildbyrån

Djurgården har varit väldigt aktiva på övergångsmarknaden denna vinter. Och nu har Djurgården slagit till med ytterligare en värvningsbomb när Joel Asoro presenterades för klubben. 21-årige Asoro kommer närmast från Swansea och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2024 med Djurgården. 

Djurgården har tidigare i vinter värvat in hela sju spelare till kommande säsong, och ytterligare spelare är även på ingång har sportchefen Bosse Andersson tidigare meddelat. Och under måndagen presenterade klubben en riktig stjärnvärvning när Joel Asoro presenterades av klubben.

– Jag sa att om jag ska flytta tillbaka till Sverige är Djurgården den förening som ligger närmast hjärtat så det blev ett självklart val, säger 21-åringen till Djurgårdens hemsida.

Joel Asoro som har gjort flertalet ungdomslandskamper och senaste åren varit en del av det svenska U21-landslaget lämnade Sverige redan som 15-åring. Då valde Asoro att byta Stockholm och Brommapojkarna mot Sunderland och deras ungdomsverksamhet. Där spelade han fram till 2018 och hann med att göra debut i Premier League. 2018 blev han sedan värvad till Swansea. Men han har inte riktigt lyckas slå sig in i A-laget och har varit utlånad till Groningen i Nederländerna och Genoa i Italien. Men nu när väljer alltså Asoso att vända hem till allsvenskan efter att Djurgården köpt loss Asoro från sitt kontrakt.

Asoro har skrivit ett fyraårskontrakt med Djurgården.

Det är klart att vi är stolta över att kunna göra en sådan här lösning. Nu får vi in en av Sveriges skickligaste och mest talangfulla spelare de senaste åren i svensk fotboll som har haft det lite tuffare på sistone där Joel väljer att komma till Djurgården för att få en omstart. Vi vill göra det långsiktigt och har kommit överens med Swansea om en permanent övergång där Joel har skrivit på ett fyraårigt avtal med Djurgården. Det är vi oerhört glada och tacksamma för, säger Bosse som har följt Joel under hans snabba utveckling från ungdomsspelare i BP till spel i de europeiska ligorna, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till klubbens hemsida.