Foto: Bildbyrån

Helsingborgs IF har gjort klart med en ny tränare efter degraderingen till Superettan. Jörgen Lennartsson tar över tränaransvaret i klubben, samtidigt som han får med sig en gammal HIF-favorit som assisterande tränare. 

Olof Mellberg lämnade Helsingborgs IF efter den allsvenska säsongen. Landslagslegendaren lyckades inte håll kvar sitt HIF i Allsvenskan, vilket innebär att Helsingborg ännu en gång är nere i Superettan till nästa säsong.

Men nu kan klubben komma med goda nyheter. Under onsdagen presenterade man en ny ersättare till Olof Mellberg, och det blev ett rutinerat namn.

Jörgen Lennartsson har ett gediget förflutet i svensk fotboll. Bland annat var han med och ledde Sverige under U21-EM på hemmaplan 2009. Sedan dess har han tränat IFK Göteborg, men också tagit SM-guld med IF Elfsborg. Senast kommer Lennartsson från en sejour i norska Lilleström. Men nu är det alltså Helsingborg som gäller. Kontraktet är skrivet på tre år.

Med sig på tränarbänken får Jörgen Lennartsson med sig Mattias Lindström. Den tidigare högeryttern har ett långt förflutet i Helsingborg, där han bland annat avslutade elitkarriären 2015. Han har under de senaste åren tränat Tvååkers IF och Eskilsminne i Division 2 och Division 1. Men nu är det tillbaka till Olympia för Lindström.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här