Foto: Bildbyrån

Ikväll spelas den andra semifinalen i Copa del Rey mellan Mirandés och Real Sociedad.

Real Sociedad har gjort en fin turnering och har nu skaffat sig ett jättebra läge att för första gången sedan 1987 vinna den prestigefyllda turneringen.

Den första semifinalmatchen mellan lagen slutade 2-1 till Real Sociedad efter att Martin Ødegaard sköt in det avgörande målet i slutet av första halvlek. I den första matchen blev Alexander Isak mållös. Alexander Isak som gör en utmärkt debut säsong i Real Sociedad och leder skytteligan med 7 gjorda mål i årets turnering. Ett mål bakom Isak skuggar dagens motståndare Matheus Aias. Matheus Aias är i toppform och har gjort mål i tre raka matcher. I två av dessa matcher har Matheus Aias varit inhoppare men till dagens match räknar vi med att Matheus Aias startar på topp.

Mirandés som spelar i LaLiga2 är inne i en dålig form, laget har inte vunnit sedan man överraskande slog ut Villareal i kvartsfinalen i Copa del Rey. I den senaste ligamatchen mot Girona spelade laget 1-1.

Real Sociedad är inne i en fin form och har tre raka segrar i La Liga. Supportrarna har laddat för denna matchen och kommer göra allt för att ta sig hela vägen till finalen som detta år spelas på Estadio de La Cartuja i Sevilla.

Vinnaren av Copa del Rey belönas med en direktplats till gruppspelet i Europa League. I den andra semifinalen spelar Athletic Bilbao mot Granada. I den första semifinalmatchen vann Athletic Bilbao med 1-0.

Oddset på att Alexander Isak gör mål i matchen ligger just nu på 2,02 och du kan spela på det här.