Foto: Bildbyrån

35-åriga Daniele De Rossi har varit Roma trogen hela sin karriär. På söndagskvällen spelade kaptenen sin sista match för klubben. I den 82:a minuten blev De Rossi utbytt för sista gången – i ett känslosamt avsked från klubben i sitt hjärta: ”Ingen kommer någonsin att älska er mer än jag gör”

Det blev stående ovationer när en känslosam Daniele De Rossi byttes ut med tio minuter kvar att spela. Lagkaptenen har varit Roma trogen hela sin karriär, men har sedan tidigare meddelat att han lämnar efter säsongen. Han skrev tidigare i veckan ett öppet brev till fansen där han på ett känsloladdat sätt tackar för sin tid i klubben.

”Jag har aldrig känt er tillgivenhet som under de här senaste dagarna”, skrev De Rossi. ”Det har verkligen överväldigat mig och rört mig till min innersta punkt. Jag har aldrig sett er lika enade som för det här. Men nu är den största gåvan ni kan ge mig att lämna smärtan och ilskan åt sidan för att stötta det vi alla bryr oss om. Det som kommer före alla och allting – Roma. Ingen kommer någonsin att älska er mer än jag gör. Ses snart”.

Sjätteplats för Roma
Roma vann söndagens match hemma mot Parma med 2-1 och slutade därmed på en sjätteplats. I den 82:a minuten bjöd publiken De Rossi på stående ovationer när han byttes ut mot Diego Perotti.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här