Foto: Bildbyrån

Kalmar FF:s tränare har hamnat i en stor dispyt med de egna supportrarna. Och det har dragit igång rykten kring en eventuell flytt, i synnerhet efter att han saknades på en träning. Men enligt klubbledningen finns det en logisk anledning varför han saknades.
– Han behövde ta hand om familjen, sade Rosenlund till Fotbollskanalen.

Krisen är enorm i Kalmar FF. Ur en sportslig aspekt har den här säsongen självklart varit allt annat än det man önskat sig. Den ekonomiska aspekten kan man också tala om för den delen. Risken finns att Kalmar nu åker ur Allsvenskan, vilket verkligen hade varit en katastrof.

I samband med detta hamnade tränaren Magnus Pehrsson i en stor dispyt med supportrarna. En het ordväxling ägde rum parterna emellan efter förlusten mot Falkenbergs FF.

Nu ska även spelarna ha vänt sig emot tränaren och lämnat in en begäran att denne ska tacka för sig redan inför nästkommande omgång.

– Flera spelare vill nu att Pehrsson och Jesper Norberg kliver åt sidan inför Sirius och att laget istället ska ledas av Jens Nilsson, sade en källa till Barometern, lokaltidning i Kalmar.

”Han hade fru och barn med sig”

Skriverier i veckorna har även påtalat att Pehrsson övervägt att hoppa av sitt uppdrag.

Och i måndags saknades han på träningen. Det ska dock finnas en rimlig förklaring. Fotbollskanalen har varit i kontakt med klubbledningen i Kalmar, som kommenterar den rådande situationen.

– Där är det såhär: han var inte där i måndags och det beror på ett skäl. Normalt sett en sådan träning, den första efter match, så leder inte han den. Det har inte gjort under hela säsongen, så det är inget konstigt. Den brukar skötas av andra ledare – det brukar vara lite återhämtningsträning. Däremot brukar han vara på plats och han brukar lägga den tiden och sitt fokus på att studera motståndarna under det träningspasset. Nu var han inte på plats, utan han var i Malmö. Vi har inte velat säga varför han inte var där förrän nu, och jag har fått tillåtelse från Magnus att göra det, säger Rosenlund till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Han hade fru och barn med sig på matchen mot Falkenberg och de fick uppleva den här händelsen som utspelade sig efter matchen. Det är klart att barn inte är vana vid den typen av situationer och han kände då att han behövde ägna den dagen åt att ta hand om familjen och barnen.

Om Kalmar väljer att avlösa honom ifrån kontraktet lär det blir kostsamt, då han har två år kvar nedpräntat.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här