Foto: Bildbyrån

Karim Rossi är klar för spel i AFC Eskilstuna. Den tidigare Stoke spelaren kommer närmast från Schwieziska klubben Chiasso.

Karim Rossi är 25 år ung och spåddes en lysande framtid för några år sedan. Nu väntar en ny utmaning för Rossi som förutom spel i Schwiez och England även har hunnit med spel i Belgien, Italien och Nederländerna.

Rossi är en är en utpräglad forward och kommer få en stor roll i Özcan Melkemichel lagbygge. Så är beskriver Melkemichel sin nya forward.

– Bra target. Bra teknik, alltså funktionell teknik. Han är ganska storväxt och en ganska skolad forward. Spelat i högstaligan i Holland och uppvuxen i Schweiz. Han är duktig i box, kring box och en duktig avslutare. Det ska bli kul att se han mer. Jag tror han kommer passa in bra i vårt sätt att spela. Han kommer att tillföra oss andra egenskaper än det vi har just nu i anfallsspelet.

Rossi kommer att träffa sina nya lagkamrater nere i Turkiet där AFC Eskilstuna är på träningsläger. Det återstår att se om debuten kommer att göras på måndag då AFC Eskilstuna har match, eller om man väntar till debuten mot FK Karlskrona i Svenska Cupen den 23 februari.