Foto: Bildbyrån

Ken Sema har mer eller mindre cementerat sin plats i Udineses startelva. Och i helgen tackade han för förtroendet. Han fick nämligen sätta sitt andra mål för säsongen, när han var med och hjälpte sitt lag i segern mot Sassuolo.
– Det är roligt att göra mål också såklart, säger Sema till Fotbollskanalen.

Zlatan Ibrahimovic och Robin Olsen var på tapeten i helgen. Även om den förstnämnda gjorde mål, var han inte ensam med att prestera i helgen. Ken Sema fick nämligen starta för sitt Udinese. På senare tid har han sannerligen hittat in i startelvan och fått stort förtroende i Udine-laget.

Och i helgen gav han tränaren fog för förtroendet. Ken Sema var en av de bidragande i 3-0-segern mot Sassuolo på hemmaplan. Innan mittfältaren fick sätta sitt mål hade Stefano Okaka gjort 1-0. Svenskens låga och distinkta skott innebar 2-0 och senare kunde kollegan Rodrigo De Paul sätta spiken i kistan med sitt 3-0-mål.

26-åringen är nöjd med tillvaron.

– Det känns jättebra. Vi har vunnit tre raka nu och vi ligger rätt högt uppe jämfört med hur det var förut. Det är roligt att göra mål också såklart. Det är alltid skönt att göra mål, säger Ken Sema till Fotbollskanalen.

Sema blev inför säsongen utlånad till Udinese från Watford. Nu hoppas svensken på spel i sommarens EM. Det återstår att se om han tilldelas en plats i truppen av Janne Andersson. Förbundskaptenen gav nämligen honom chansen i landslagstruppen ifjol. Och även om han hoppas på en plats sommarens EM-trupp är han medveten om att konkurrensen är stor.

– Det skulle vara en dröm att vara med. Jag har varit med ett tag och jag hoppas få komma med till EM, säger Sema.

– Så är det alltid. I ett landslag ska det vara konkurrens och det gäller att göra det bra. Sedan får man se om man är med eller inte. Det handlar inte bara om att vara med i ett EM, utan också om att utvecklas och ta kliv i sin egen utveckling.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här