Foto: Bildbyrån

Paulinho har varit en av de mest tongivande spelarna i Allsvenskan ända sedan ankomsten. Nu står det klart att BK Häcken i framtiden kommer att behöva klara sig utan den målglada anfallaren. Destinationen är Israel och klubbadressen blir Hapoel Be’er Sheva, uppger Göteborgs-Posten.

Detta är ett avbräck av sällan skådat slag för Hisingsklubben. Paulinho lämnar och kommer troligtvis aldrig tillbaka – som spelare i alla fall. Anfallaren packade väskan och tog flyget från Brasilien till det kallare Sverige. Och vilken flytt det senare kom att bli. Han har ju satt rejäla avtryck i den gulsvarta klubben och kommer att bli ihågkommen för evigt.

33-åringen har nämligen hunnit bli klubbens meste målskytt genom tiderna. Men kontraktet han sitter på just nu går ut efter säsongen och det har ryktats lite fram och tillbaka om framtiden.

Nyheten kom egentligen via den israeliska klubben som publicerade en bild på Paulinho, poserandes i lagtröjan. Göteborgs-posten var i kontakt med Häckens sportchef Sonny Karlsson, som inte hade någon aning om att Paulinho hade skrivit på.

– Det där har jag ingen aning om, sade Sonny Karlsson.

Efter det bekräftades nyheten av Reynaldo Leroux, Paulinhos agent.

– Ja, vi har förhandlat ett bra tag och signat ett kontrakt med Hapoel Be’er Sheva, sade han till GP.

Nu är allt som sagt klart och Häcken-spelaren har kritat på för 1,5 år. Paulinho har noterats för tio mål och tre assist den här säsongen.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här