Emir Bajrami är mer eller mindre känd för sin tid som spelare – inte minst i Elfsborg. Nu har han tilldelats ett nytt uppdrag för klubben, men det är inte som spelare. Han blir nämligen assisterande tränare i klubben.
– Tanken på att få ta klivet upp och arbeta på Sveriges absolut högsta nivå gör mig oerhört taggad, säger Emir Bajrami till klubbens hemsida.

Jimmy Thelin stod fram till i dagarna utan någon assisterande tränare i sitt uppdrag som huvudansvarig för Elfsborg. Hans tidigare kollegor lämnade sina jobb, och klubben var i behov av en ny kandidat vid Thelins sida.

Och nu har man funnit rätt man. Det står nämligen klart att Emir Bajrami, den tidigare Elfsborg-spelaren, blir huvudtränarens högra hand.

– Tanken på att få ta klivet upp och arbeta på Sveriges absolut högsta nivå gör mig oerhört taggad. Det är för mig ett ärofyllt uppdrag och jag är mycket glad och stolt över att Jimmy tror på mig och ger mig den här chansen. Det kommer att bli en jätteutmaning, det är inga tvivel om det, men för de som känner mig så har jag sällan backat för utmaningar, säger Bajrami till Elfsborgs officiella hemsida.

Thelin hade tidigare Miguel Beas och Nuno de Almeida som assistenter. Den förstnämnde gick över till Örgryte och den senare lämnade på grund av familjeangelägenheter.

Den nye assisterande tränaren har burit den svenska landslagströjan vid 18 landskamper. Han hann dessutom med att spela för klubbar som Twente och Monaco

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här